Under 4 dagar ska jag lära mig en ny behandling. Jag har, sedan jag träffade Tant Raffa för 5-6 år sedan på en hudvårdsmässa i storstan, velat gå denna utbildning. Och nu är jag äntligen här, som jag har längtat.

För att få ut det mesta av behandlingen så går man först en kur på 4 behandlingar med max 3 veckor emellan. Där efter underhåller man genom att låta det gå max 3 månader mellan behandlingarna. Steg 1 är en uppvärmning kan man säga. Man förbereder huvud, nacke och axlar för vad som komma skall i nestkommande behandlingar. Varje behandlingstillfälle är 75 min där fokus ligger på massage för att släppa på muskelspänningar.

Vi har fått, fått ge och fått känna på hur det ska kännas när vi gör steg 1 idag och i morgon är det dags för steg 2 som koncentrerar sig på pannan. Man är lagom mör nu och kommer förhoppingsvis sova gott i kväll.

Det är så sjukt roligt och jag längtar redan!!!
Ha en fantastisk kväll
Kram Mia 

 

Läs hela inlägget »

Jag har fått äran att åka till Idre några vändor denna vecka.
Min yngsta har varit på handbollsläger. Vi skulle egentligen varit här v 26, men pga corona så blev det flyttat till nu. Som tur är så har jag två underbara barn som verkar stå ut med varandra så min äldsta tog med sig kompisar och har funnits här för lillebror så att jag kunde jobba.
Jag har dock fått uppleva Idre lite då jag inte riktigt orkar åka så många mil som det blir fram och tillbaka på en dag själv. Vi bor i ett fantastiskt underbart land. Jag är mycket svag för fjällvärlden och jag önskar att jag hade en frisk kropp så att jag kunde uppleva den på riktigt.
Som tur är så finns det idag möjlighet att komma till toppen med bil, vilket underlättar för mig. Jag hade kunnat åka lift också om den inte varit stängd dom timmarna jag hade på mig
Nästa sommar så kommer jag se till att jag har semester när han har läger här uppe så att jag i lugn och ro får vara i denna underbara värld
Ha en underbar dag
Kram Mia

Läs hela inlägget »
loading...
Förra veckan fyllde jag 50 år, det är både coolt och lite skrämmande. Det känns som att jag nästan har landat efter förra veckans alla händelser, alla födelsedagar, bröllopsdagar och fester.
Nu har jag troligtvis levt mer än halva mitt liv. Det har gått så fort men ändå så långsamt. Vissa människor har bara varit i mitt liv i några år andra i alla mina år och ändå känns det som att jag alltid har haft alla mina människor med mig hela livet.
Jag tror ju att vi lever flera liv, eller jag måste tro det för att stå ut med att mina människot ibland lämnar i förtid och det gör att jag inte är rädd för att lämna själv. Jag försöker leva mitt liv här och nu och njuta av här och nu. Det funkar inte alltid, men jag gör mitt bästa.
Jag njuter lika mycket av att vara på resande fot i Italien som att få sitta isoffan en hel dag och bara brodera och titta på tv. Jag har inget behov av att resa, upptäcka och göra saker hela tiden. Men jag mår bra När jag gör det.
Just nu njuter jag av att faktist vara 50 och typ mitt i livet. Det blir ju som bara bättre och bättre. Saker som förut gjorde mig stressad som att jag måste ha en bikinikropp till sommaren, jag måste hinna med allt och att ha småbarn är ju liksom förbi. Jag har nu bytt ut bikinin mot baddräkt ;-) Jag har insett att jag hinner inte med allt och mina barn har vuxit upp och klarar sig mer själva och jag kan föra samtal med dom vilket jag älskar.
Livet är som sagt rätt ok just nu.

Jag firade min födelsedag med att ha poolparty i våran trädgård med några av våra närmaste vänner i coronavänlig stil. När coronan är över så får vi fira riktigt både min man och jag med en fest med alla våra vänner.
 
Ha en underbar dag
Läs hela inlägget »

Inte trodde jag för 23 år sen att jag skulle hitta någon som älskar mig så mycket att han ville leva med mig för resten av hans liv. Jag var inte heller lika säker på att jag skulle kunna älska tillbaka. 

Här står jag nu 23 år senare och firar 20 årig bröllopsdag med mannen jag älskar. Vi har aldrig bråkat, vi är inte alltid överrens, men vi har aldrig bråkat. Vi har 2 fantastiska barn, villa, herrgårdsvagn och 2 katter.

Vem trodde att min kärlek skulle bli Pajen, han som jag dansade sista dansen med på krogen de gånger vi inte fått "napp" och diskuterade olika objekt. Någonstans inom mig så visste jag nog att han var rätt, för jag vet att jag flera gånger sagt att "varför blir man inte kär i Pajen". Fast jag vet ju det med, det var ju för att han var en vän som jag ville ha kvar. Till slut sommaren 1997 trillade poletten ner och vi hittade varandra på ett nytt sätt.

Jag Älskar Dig, min Kärlek

He en fin dag!
kram Mia

Läs hela inlägget »

Det här är min mamma, hon fyller 75 år idag. Vi hade en mindre fest i helgen där vi träffades, min man & våra barn, min syster, mamma och hennes man, min morbror och hans fru och min mormor (utomhus och coronavänligt)
Vi åkte till Gysinge Herrgård, det ligger likson nästan mitt i mellan min Syster mig och mamma, så praktiskt och så fint

Jag förundras över att min mamma ser nästan yngre ut nu när hon fuller 75 än hon gjorde när hon fyllde 40. Kanske är det så att när vi blir äldre så ändras vårt sätt att se på varandra.... eller så är det så att mamma helt enkelt är lite tuffare idag än hon var vid 40 och därför verkar yngre nu.....

Jag är ialla fall glad över att jag har dig mamma kvar i livet och jag hoppas att du får leva många härliga, friska år till. 

Vår resa har inte alltid varit smärtfri, men jag älskar min mamma och jag är tacksam för allt hon har gjort och gör för mig. Min mamma är så omtämksam och jag har inte träffat någon som inte tycker om min mamma. Jag hoppas att du får en alldeles underbar dag.
Många Stora Kramar
Mia

Läs hela inlägget »

Vi har inte varit på så många resor själva, jag och min man. Vi valde att skaffa barn för 18 år sedan och vi har velat vara med våra barn så vår egentid har inte varit så viktig. Vi kan nog räkna egentidsresor på en hand. Det är inget vi har saknat för vi vet att vår tid med våra barn är så kort och vi har ju hela livet framför oss. 

Nu är våra barn så gamla att dom inte längre vill hänga med mamma och pappa så för en vecka sen fick jag och min man åka på en minisemester. Vi valde att åka till en camping som heter Hölick havsresort utanför Hudiksvall.
Jag har varit där till och från sen jag var liten och jag älskar verkligen denna plats. När jag var mindre så var det en ren naturcamping, med ett fiskeläger i närheten där det fanns en liten restaurang. Det är lite annorlunda idag men fortfarande en underbar plats.

loading...

Vi valde att bo i tipis med riktiga sängar och värme. Helt underbart. Dessa dagar med god mat, god bok och gott sällskap har varit helt underbara.

Jag älskar min man och mina barn och är så lycklig över att ha dom i mitt liv.

Ha det fint.
Kram Mia

Läs hela inlägget »
Välkommen till min Salong Välkommen till min Salong

Det kan hända att jag är en rastlös själ för jag älskar att möblera om, min man är inte lika förtjust i det så det är en himla tur att  jag har mitt jobb där jag kan göra lite som jag vill ;-). Jag har ju en begränsad yta där nere så det är en utmaning att göra om, men för varje gång jag möblerar om så blir det lite bättre, tycker jag ialla fall.

Ritning för planering Ritning för planering

Jag behövde få mer plats i butiken och i behandlingsdelen. Jag brukar nästan alltid göra en modell eller en ritning innan jag börjar möblera om. Jag har väldigt lätt att se det resultat jag vill ha men kan ofta missbedömma storleken på saker så jag har tagit för vana att göra ritningar och flytta om på papper först.

Jag är ganska nöjd med slutresultatet faktist :-)
 

loading...

Ha en underbar dag!
Kram Mia

Läs hela inlägget »
loading...

Vi har nästan varje fredag ätit tacos sedan min man fyllde 30 för typ.... nyss... eller hur var det nu....

Man undrar när ska vi tröttna.... inte än ialla fall. Tacosen har liksom blivit en tradition, vi samlas hela familjen och myser, till och med katterna kommer och sitter och väntar på sin gomat så fort vi säter på stekpannan för att göra tacofärsen. Jag äter ju inte vetemjöl och jag hade glömt köpa sallad så då fick jag lov att prova något nytt.... Tacos i paprika var fantsastiskt gott, det måste ni prova.

Igår var inget undantag, vi hade ett härligt fredagshäng på altanen med tacos, poker och jordgubbar med grädde. Jag tog till och med en drink, en Lennart = päronkonjac med sprite, min är dock så svag att den mest smakar päronsoda, men den är god.

Livet är fullt av värdefulla små saker som jag värkligen försöker ta vara på. Det är dom som gör livet värt att leva.

Ha en underbar helg.
Kram Mia

Läs hela inlägget »
loading...

Att leva som jag, med en skada som gör att jag har ont hela tiden och är trött hela tiden, kan vara utmanande ibland. Jag har det bra, men jag måste hela tiden tänka ett steg till. Om jag ska klara av att jobba så behöver jag tid på mig att komma igång. Kommer första kunden kl 8 så behöver jag gå upp kl 6. Ska vi göra något roligt, så måste det passa in med vad jag behöver klara avdagen efter.

I början av mitt nya liv med skadan så var det lättare att klara av att balansera hur jag mådde, jag levde ensam så om jag var ut och dansade en hel natt så kunde jag bara ligga och "dö" dagarna efter, för det var ingen som brydde sig. När jag träffade min man, blev livet lite annorlunda. Jag var sjukskriven när vi blev tillsammans så då kunde jag vila när han jobbade och vara trevlig när han kom hem. 

Nu, när jag har drivit företaget i 15 år, fött 2 barn och snart ska fylla 50, så är det inte lika lätt att balansera..... Jag vill fortfarande göra allt, men måste vara lite mer eftertänksam. Det kräver att jag hela tiden måste tänka efter, det kan vara påfrestande framför allt när alla andra i min omgivning inte behöver tänka efter... Jag vill inte hela tiden tala om hur jag mår egentligen för då måste jag känna efter och det är tråkigt, men det gör det också svårt för nära och kära att förstå hur illa det är. Jag har svårt att säga nej för jag vill ju som sagt vara med på ALLT! ;-)

Jag har ett jättebra liv och jag har världens bästa jobb, som jag troligtvis inte hade haft om jag inte skadat mig så jag är så tacksam. Behöver bara ibland få tala om att det inte alltid är helt lätt att vara jag....

Ha en alldeles underbar dag därute!
Kram Mia

Läs hela inlägget »

Det här har varit en helg som innehållit mycket skratt, tårar, bad och sol
Vi avslutar den med skönt altanhäng på baksidan av vårat hus.
Jag slappnar bäst av när jag har något att göra med mina händer. Jusst nu håller jag på att brodera min familj. Jag är snart klar med det sista motivet sen är hela familjen förevigad med korsstygn....Många korsstygn blir det
Ha en alldeles fantastisk kväll.
Kram Mia

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Arkiv

Länkar

Etiketter