Välkommen till min Salong Välkommen till min Salong

Det kan hända att jag är en rastlös själ för jag älskar att möblera om, min man är inte lika förtjust i det så det är en himla tur att  jag har mitt jobb där jag kan göra lite som jag vill ;-). Jag har ju en begränsad yta där nere så det är en utmaning att göra om, men för varje gång jag möblerar om så blir det lite bättre, tycker jag ialla fall.

Ritning för planering Ritning för planering

Jag behövde få mer plats i butiken och i behandlingsdelen. Jag brukar nästan alltid göra en modell eller en ritning innan jag börjar möblera om. Jag har väldigt lätt att se det resultat jag vill ha men kan ofta missbedömma storleken på saker så jag har tagit för vana att göra ritningar och flytta om på papper först.

Jag är ganska nöjd med slutresultatet faktist :-)
 

loading...

Ha en underbar dag!
Kram Mia

Läs hela inlägget »
loading...

Vi har nästan varje fredag ätit tacos sedan min man fyllde 30 för typ.... nyss... eller hur var det nu....

Man undrar när ska vi tröttna.... inte än ialla fall. Tacosen har liksom blivit en tradition, vi samlas hela familjen och myser, till och med katterna kommer och sitter och väntar på sin gomat så fort vi säter på stekpannan för att göra tacofärsen. Jag äter ju inte vetemjöl och jag hade glömt köpa sallad så då fick jag lov att prova något nytt.... Tacos i paprika var fantsastiskt gott, det måste ni prova.

Igår var inget undantag, vi hade ett härligt fredagshäng på altanen med tacos, poker och jordgubbar med grädde. Jag tog till och med en drink, en Lennart = päronkonjac med sprite, min är dock så svag att den mest smakar päronsoda, men den är god.

Livet är fullt av värdefulla små saker som jag värkligen försöker ta vara på. Det är dom som gör livet värt att leva.

Ha en underbar helg.
Kram Mia

Läs hela inlägget »
loading...

Att leva som jag, med en skada som gör att jag har ont hela tiden och är trött hela tiden, kan vara utmanande ibland. Jag har det bra, men jag måste hela tiden tänka ett steg till. Om jag ska klara av att jobba så behöver jag tid på mig att komma igång. Kommer första kunden kl 8 så behöver jag gå upp kl 6. Ska vi göra något roligt, så måste det passa in med vad jag behöver klara avdagen efter.

I början av mitt nya liv med skadan så var det lättare att klara av att balansera hur jag mådde, jag levde ensam så om jag var ut och dansade en hel natt så kunde jag bara ligga och "dö" dagarna efter, för det var ingen som brydde sig. När jag träffade min man, blev livet lite annorlunda. Jag var sjukskriven när vi blev tillsammans så då kunde jag vila när han jobbade och vara trevlig när han kom hem. 

Nu, när jag har drivit företaget i 15 år, fött 2 barn och snart ska fylla 50, så är det inte lika lätt att balansera..... Jag vill fortfarande göra allt, men måste vara lite mer eftertänksam. Det kräver att jag hela tiden måste tänka efter, det kan vara påfrestande framför allt när alla andra i min omgivning inte behöver tänka efter... Jag vill inte hela tiden tala om hur jag mår egentligen för då måste jag känna efter och det är tråkigt, men det gör det också svårt för nära och kära att förstå hur illa det är. Jag har svårt att säga nej för jag vill ju som sagt vara med på ALLT! ;-)

Jag har ett jättebra liv och jag har världens bästa jobb, som jag troligtvis inte hade haft om jag inte skadat mig så jag är så tacksam. Behöver bara ibland få tala om att det inte alltid är helt lätt att vara jag....

Ha en alldeles underbar dag därute!
Kram Mia

Läs hela inlägget »

Det här har varit en helg som innehållit mycket skratt, tårar, bad och sol
Vi avslutar den med skönt altanhäng på baksidan av vårat hus.
Jag slappnar bäst av när jag har något att göra med mina händer. Jusst nu håller jag på att brodera min familj. Jag är snart klar med det sista motivet sen är hela familjen förevigad med korsstygn....Många korsstygn blir det
Ha en alldeles fantastisk kväll.
Kram Mia

Läs hela inlägget »

V 25....veckan som försvann
Jag hade stora planer för v 25, skulle egentligen varit i Idre med min yngsta son, som skulle ha varit på läger. Men det blev flyttat så det blev jobb istället. Gick om MÅ Pure Cell treatment untbildningen då den erbjöds online...
Så nyttingt att gå om utbildningar ibland, för att uppdatera sig och få nya erfarenheter. Ska bli så roligt att använda det nya jag lärt mig på tisdag då jag har en Pure Cell på en kund Massagen är bättre nu än tidigare och jag får ett bättre flyt i behandlinen, underbart
När jag lär mig något nytt så blir det som att jag går in i min egna bubbla för att memorera var jag lärt mig. Sen kom midsommar och nu har det helt plödsligt gått en vecka sen sist....
Trots min kropps dalar så har jag ett fantastiskt liv. Härliga vänner och en underbar familj gör livet lite lättare att leva. Ett galet bra jobb är inte fel det heller
Ha en härlig dag i solen
kram Mia

Läs hela inlägget »
loading...

Vilken fantastisk helg vi just har haft. Den kommer jag att leva på länge. Så lugn och skön, lite trägårdsfix, vila och god mat. 

Ibland måste man stanna upp och bara reflektera över livet och det har vi gjort i helgen. Planerat lite vad vi vill göra när barnen flyttat hemifrån, förundrats över att vår yngsta son är så sjukt målmedveten med vad han vill i sitt liv att han har planerat luncherna för hela sommaren som han säger att han ska laga själv (låter toppen tycker jag). Han ska bli handbollproff i Kiel, låter som ett superbra mål i livet. Jag håller alla tummar jag har för att han når sitt mål, det ända är att går det som han vill så flyttar han hemifrån om 2 år.... är JAG redo för det????

Min äldsta son kom hem igår helt lyrisk efter att ha åkt buss & tåg till Grövelsjön, bott i tält och vandrat i 2 dagar med sina bästa vänner. Han har filmat allt och vi längtar tills han har redigerat klart så att vi också får uppleva. Det är så roligt att ha en son som filmar allt han och kompisarna gör, vi får vara med och uppleva och han får minnen för livet.

Nu ska jag snart gå en uppdaterings kurs i MÅ Pure Cell Treatment, på nätet.
Det bästa (för jag tycker att man ska försöka se det positiva med allt) med coronan är att jag som inte mår så bra av att resa eller att jobba heldagar, kan få gå en massa kurser viralt. Det är mysigt att få träffa Maria Åkerberg och henner Dream Team live, men det här ger mig möjligheter att lära mig mer oftare än i vanliga fall, och det är ju underbart.

Ha en underbar dag.
kram Mia  

Läs hela inlägget »

Jag har lyckan att få ingå i ett gäng med underbara människor. Jag har haft nöjet att få hänga med min mans vänner i snart 23 år, vi har varit på varandras bröllop, dop, födelsedagar och ledsamt nog en begravning. Vi har firat nyår, midsommar och de senaste åren även studenter. Och idag är det dags igen, vi ska fira en student. Mysigt <3
Det blir en student i Corona style, utomhus och på behörigt avstånd. Det är ledsamt att hon inte får uppleva en riktig student, men å andra sidan kommer hon att minnas den för alltid, året då inget var som det brukar.

Innan kvällen så ska jag ta hand om 2 kunder <3 och skicka en unge på fjällvandring. Lite jobbigt i mammahjärtat, första gången han får åka själv så här långt. Ja, jag vet att jag är en hönsmamma men det står jag för....
Jag låter ju honom åka.... det är ju bra.... eller......

Svårt att veta i dessa tider vad man ska tillåta sig att göra. Men killarna har lovat att hålla avstånd till andra på resan och vara rädda om varandra så det ska nog gå bra. Jag längtar lite till på söndag när dom kommer hem...... men även på att få bilder från fjället. Jag unnar dom verkligen den hör möjligheten, att få hänga med sina polare som man känt sen man var typ 7 och några ännu lite längre. Dom är så mysigt gäng och dom tar verkligen hand om varandra.

Nej nu måste jag ner och förbereda jobb, första kunden kommer om 50 min och jag har inte fixat i ordning mig än....

Ha en underbar dag.
Kram Mia

Läs hela inlägget »

Idag skulle min pappa ha fyllt 75 år......

pappa tomnäs pappa tomnäs

Det här är min pappa, Tommy Söderlund.
Idag skulle han ha blivit 75 år, Grattis Pappa <3

Jag saknar dig så mycket, fast ibland känns det som att du ska komma in genom dörren och säga hej.

Det är 15 år sedan du dog i november i år. Tänk vad åren går fort och ändå känns det som att det var igår.

Jag är så tacksam över att du hann uppleva den första stora förälskelsen innan du lämnade oss, att få se att även du kunde bli svartsjuk ;-). Tänk så många diskussioner vi hade om allt, du kunde verkligen hitta det positiva i allt, vilket ibland gjorde mig galen. När jag bara ville att du skulle hålla med mig så vred och vände du på saken så att jag skulle lära mig att förstå andra. När vi rensade ut ditt hus hittade vi brev till diverse instanser där du på ett otroligt trevligt sätt skällde ut olika människor för att du tyckte att dom behandlat dig orätt. Men man småler hela tiden för du gjorde det med hjärta och det märks, jag tror inte att någon har känt sig påhoppad. Du har lärt mig så mycket om hur jag kan leva mitt liv lyckligt genom att tänka positivt, le när jag pratar med människor som jag kanske inte har lust att prata med (säljare och liknande) för att inte vara ohövlig. Leva här och nu, acceptera val jag gjort och förändra det jag inte är nöjd med.
Det är inte alltid jättelätt, men jag är tacksam över att jag har fått det med mig när jag växte upp.
Tycker Mycket Om Dig (pappa sa aldrig att han älskade mig men han sa alltid att han tycker mycket om)
Kram Mia

loading...
Läs hela inlägget »

Dessa två underbara varelser har inte lämnat min sida under de här dagarna. Det gör livet så mycket lättare att leva.

Får jag presentera Morriz (den grå) och Gurkan (den svarta)

Nu börjar livet se ljusare ut igen. Det bästa (för jag tycker verkligen att man ska leta positiva sakar med allt som händer) med ett djupdyk i träsket är efter, när allt börjar bli bättre, är att jag har det ganska bra mellan mina djupdyk. Tänk dom som har djupdyk jämt, jag har ju i alla fall hyfsat bra mellan mina skov och sköter jag mig så kommer ju skoven inte så ofta.

I går vilade jag mycket, kunde sitta i soffan, både ute och inne :-) det kändes skönt. Kunde vara uppe kortare stunder och var på gott humör. Visst skulle jag vilja kunna byta ut denna kropp, eller ialla fall nervsystemet, mot något som fungerar bättre. Men jag blir ju inte bättre av att tänka så så det är bara att bita ihop och gå vidare. Jag har klarat av denna dipp och tycker fortfarande att livet är så värt att leva. Känns skönt.

Idag ska jag försöka mig på en kort promenad och vila lite till så att jag kan börja jobba lite försiktigt i morgon. Jag har världens underbaraste kunder som ställer upp och bokar om sina tider när sånt här händer. Dom knorrar aldrig, utan låter mig få tillbaka energin i min takt. Jag älskar mitt jobb och mina kunder, dom har blivit som min familj. Min kontakt med yttre världen, min länk till mitt friska liv. När mina kunder är här så är jag frisk <3 vilket är fantastiskt.

Jag önskar att fler sjuka människor fick uppleva det jag får uppleva när jag träffar mina kunder. Det behöver ju inte vara så att alla måste driva eget, för det är inte alltid helt lätt, men om samhället såg potentialen i sjuka människor och accepterade att allas 100% kanske inte är friska människors 100%. För mig är mina 100% = 25% för en fullt frisk människa, men det är mina 100% och jag är jättebra på att få livet att funka på mina 100%, går jag över det, ja då blir det som i måndags.....

Jag var innan jag startade eget lunchavlösare i en butik. jag jobbade 2 tim/dag runt luchtid, ett helt perfekt jobb för mig. Tyvärr så lade butiken ner och då insåg jag att vilken otrolig tur jag hade haft när jag sökte jobb, att hitta den enda kvinnan i Borlänge som trodde på mig vi första försöket. För efter jag fick lov att sluta hos henne så var det ingen annan som såg min potential. Dom såg en 75% sjukpensionär inte en 25% frisk människa. Jag blev till och med uppmanad av Försäkringskassan (innan de nya reglerna) att söka full pension. Vilket hade varit förödande för mig. Det hade besparat mig en hel del, men inte varit bra för mitt psyke.

Jag hoppas att denna pandemi kan få våra ledare att inse alla människors värde och potential och ge SKOLA, VÅRD och OMSORG all uppmärksamhet. Skolan är en del av vår framtid, vården skulle vara mer effektiv och billigare om vi kunde jobba med förebyggande vård istället för akutsjukvård och om vi kunde se till varje människas potential istöllet för att jaga sjuka människor. Då skulle fler orka vara i jobb på den tiden som är deras 100%, vare sig det är 10%, 25%, 75% osv.

Nu blev det visst lite politik med här...hmmm... inte bra att få så mycket tid med en pigg hjärna och en inte lika pigg kropp... hahaha....

Ha en underbar dag
Kram Mia
 

Läs hela inlägget »

Idag bestämde sig min kropp för att det var dags för en paus min hjärna däremot är just nu extremt produktiv och tycker att min kropp borde skärpa sig ialla fall när jag ligger ner. Så fort jag reser mig för att gå och ”pudra näsan” eller ta något att äta, då går hjärnan ner på lågvarv och kroppen känns som att den ska lägga av.
Nu har jag lagt ner mig igen och vips så är hjärnan igång. Jag har dock insätt att denna gången vinner kroppen och jag ger upp. Jag får ligga här och pilla naveln och försöka att underhålla min hjärna med något intressant tills kroppen känner att den vilat klart
Det är anledningen till att jag är sjukpensionär. Att jag har en kropp som inte orkar med hela tiden. Jag brukar vara bra på att balansera livet så att de här dagarna inte kommer så ofta, men denna gången blev jag nog lite för ivrig. Livet har ju så mycket underbart och roligt som man vill göra att det är svårt att säga nej☺️
Så idag kryper jag ner i mitt hål och tycker lite synd om mig själv, för att jag behöver det För om jag gör det idag så kan jag fortsätta att leva det fantastiska liv som jag faktist har någon annan dag när kroppen och huvudet håller lite mer sams
Ha en fantastisk dag
Kram Mia❤️

Läs hela inlägget »
Bilder används under Creative Commons från freddie boy